Mitsubishi Motors : Απολύει 1.200 στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2004 07:56

ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ/b> του προσωπικού της – περισσότερο από το 1/3 στις ΗΠΑ -και στον περιορισμό της παραγωγής της σε μία από δύο βάρδιες, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας, θα προχωρήσει η Mitsubishi Motors Co., η οποία μάχεται να επιβιώσει μετά τις απώλειες των πωλήσεων της στις ΗΠΑ περισσότερο από το ήμισυ, τον Ιούνιο.

Η εταιρεία, θα απολύσει 1.200 εργαζομένους στο εργοστάσιό της στο Ιλλινόϊς, ποσοστό 38% από τους συνολικά 3.150 εργαζομένους, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, ενώ το εργοστάσιο θα λειτουργεί με μία βάρδια από τον Οκτώβριο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία που αναζητά 470 δισ. γιέν (4,3 δισ. δολ.) για το σχέδιο αναζωογόνησής της μαζί με τη θυγατρική της που παράγει φορτηγά αυτοκίνητα, ανακάλεσε από την κυκλοφορία περισσότερα από 800.000 οχήματα φέτος στην Ιαπωνία. Οι πωλήσεις επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων της Mitsubishi Motors στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Ιούνιο σε ποσοστό της τάξης του 46%, φθάνοντας στα 12.301 οχήματα, ενώ το πρώτο εξάμηνο του έτους η μείωση ήταν 27%, φθάνοντας στα 101.802 οχήματα.

«Το σχέδιο επιβίωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν αποτελεί έκπληξη», ανέφερε ο David Healy, αναλυτής της αγοράς αυτοκινήτων στην Burnham Securities, συμπληρώνοντας : «Για να αντιστρέψουν την κατάσταση χρειάζονται δύο πράγματα. Πρώτον, νέα μοντέλα και δεύτερον χρόνο, ώστε οι Ιάπωνες καταναλωτές να ξεχάσουν την ανάκληση των αυτοκινήτων την οποία έκανε».

Η ανακοίνωση για τη μείωση του προσωπικού στο εργοστάσιο της Mitsubishi Motors έγινε σήμερα από τον εκπρόσωπο της διοίκησης Dotty Diemer. H παραγωγή του εργοστασίου θα περιοριστεί στα περίπου 140.000 οχήματα, ενώ η δυναμικότητά του είναι τα 200.000 επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα τον χρόνο.

Οι μετοχές της εταιρείας, της πέμπτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, έχουν χάσει συνολικά φέτος ποσοστό 49%. Χθες κέρδισαν 3,7%, φθάνοντας στα 111 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα