Συγκροτείται Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ανταγωνιστικότητας

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2004 18:28

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, συγκροτείται Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης.

Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Ι. Βενιέρης, πρύτανης και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλειος Πατσουράτης, αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέλη της Επιτροπής θα είναι η κυρία Βάλια Αρανίτου, υπεύθυνη Τομέα Ερευνας ΕΣΕΕ, ο κ. Δημήτρης Βούρβαχης, τ. Αρεοπαγίτης, ο κ. Χρήστος Ιωάννου, οικονομολόγος ΓΣΕΒΕ, ο κ. Παναγιώτης Καζάκος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Καλκάνης, πρόεδρος ΤΕΙ Αθηνών, ο κ. Παναγιώτης Κικίλιας, καθηγητής, τ. πρόεδρος ΤΕΙ Πειραιά, ο κ. Πέτρος Λίβας, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, τέως πρόεδρος ΣΕΒ, ο κ. Θεόδωρος Πρασουλίδης, τ. Αρεοπαγίτης, ο κ. Πέτρος Ρυλμόν-Λινάρδος, επιστημονικός σύμβουλος ΙΝΕ, ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, ο κ. Μιλτιάδης Σταμπουλής, οικονομολόγος, σύμβουλος ΣΕΒΕ, ειδικός επιστήμων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Αντώνης Τορτοπίδης, συντονιστής έρευνας και ανάλυσης ΣΕΒ, ο κ. Ιωσήφ Χασσίδ, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και ο κ. Σπυρίδων Μακρυδάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Γραμματείς ορίστηκαν οι ειδικοί σύμβουλοι του υπουργείου Ανάπτυξης κ.κ. Ευστάθιος Ζαφραντζάς και Κώστας Καλλονιάτης, με αναπληρωτή τους τον κ. Αναστάσιο Γιαννέλλο.

Εργο της Επιτροπής αυτής είναι, μεταξύ άλλων, η επιστημονική στήριξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, με τη σύνταξη αναλύσεων, μελετών, ερευνών, η διαμόρφωση προτάσεων για τους στόχους και κατευθύνσεις της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, η συνεργασία και αξιοποίηση των υπηρεσιών των διαφόρων ερευνητικών ινστιτούτων, όπως ΚΕΠΕ, ΙΟΒΕ, ΙΝΕ, κλπ. για μελέτη και έρευνα συγκεκριμένων ζητημάτων. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα με έγκριση του υπουργού Ανάπτυξης, να σχηματίζει ειδικευμένες ομάδες έργου, με επικεφαλής μέλη της, για την κάλυψη ειδικών θεμάτων και επιστημονικών εργασιών.

Τόσο η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης όσο και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα θεσμοθετηθεί με σχέδιο νόμου που προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, διότι έως τώρα λειτουργούσαν με υπουργικές αποφάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα