Τα εταιρικά νέα στήριξαν τις ευρωπαϊκές αγορές

Στο χρηματοοικονομικό τομέα το επενδυτικό ενδιαφέρον
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2004 18:46

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα μεγάλες εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Το επενδυτικό κλίμα, ωστόσο, παραμένει επιφυλακτικό λόγω της ανόδου που σημειώνουν και πάλι οι τιμές του πετρελαίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/05/944494.htm αλλά και εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν αύριο για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, καθώς ήταν ευρέως αναμενόμενη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σήμερα αύξηση των επιτοκίων της για πέμπτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να «αποθερμάνει» την οικονομία και να τιθασεύσει τον πληθωρισμό http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/05/944488.htm .

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.413,4 μονάδες αυξημένος κατά 0,1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.623 μονάδες με κέρδη 0,4% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.829 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,1%.

Η μετοχική τιμή της ING σημείωσε άνοδο κατά 2,9% έπειτα από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική εταιρεία.

Κέρδη άνω του 2% κατέγραψε και η μετοχή Barclays. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,72 δισ. λίρες (3,1 δισ. δολ.) σημειώνοντας αύξηση κατά 24% έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος. Η άνοδος αυτή είναι μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Τέλος, αξιόλογη άνοδο κατά 3,6% σημείωσε ο τίτλος της HypoVereinsBank. H υπ΄ αριθμόν δύο τράπεζα της Γερμανίας εμφάνισε κέρδη και στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους επαναβεβαιώνοντας παράλληλα τις προηγούμενες εκτιμήσεις της σε ό,τι αφορά τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της HVB ανήλθαν σε 155 εκατ. ευρώ (187 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας ύψους 217 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2003. Ωστόσο, οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν κέρδη 172 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα