«Αγκάθι» το δημοσιονομικό το 2005

Τριμηνιαία έκθεση ΙΟΒΕ
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2004 17:36

Το δημοσιονομικό θα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, καθώς η δημοσιονομική κατάσταση εμφανίζεται πλέον πολύ χειρότερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί στο παρελθόν.

Αυτό τονίζεται στην τριμηνιαία έκθεση για την οικονομία, στη δεύτερη για το 2004, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Το ΙΟΒΕ εκτιμώντας την κατάσταση, με βάση τις υπερβάσεις στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2003, την αύξηση του ελλείμματος το 2004 και την ολοκλήρωση των έργων που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισημαίνει στην έκθεσή του ότι τίθεται πλέον με μεγαλύτερη οξύτητα το ζήτημα των μεσοπρόθεσμων αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Τονίζει δε ότι για να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον ταχείς ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης θεωρούνται ως απαραίτητες προϋποθέσεις η υποχώρηση του πληθωρισμού και ο εκσυγχρονισμός του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Προτείνει επίσης μείωση των δαπανών με περιορισμό των προσλήψεων και των αμυντικών δαπανών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα