Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2004 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Canon Inc. και της Nissan Motor Co., μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, η οποία αύξησε τις ανησυχίες, ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη.

«Μία αύξηση στις τιμές των καυσίμων, καθιστά το ακόμη πιο απογοητευτική την αίσθηση διεθνώς και δεν αφήνει περιθώρια για να μπει κάποιος στην αγορά», ανέφερε ο Yutaka Miura, χρηματιστής της Shinko Securities Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών έχουν μεγαλύτερο ρίσκο».

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 51,85 μονάδες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 10.856,85, στις 9:06' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix έχανε 5,08 μονάδες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 1.096,49 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ και τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να αποτελούν περίπου το 1/3 των συνολικών του απωλειών.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου έφθασαν στα επίπεδα ρεκόρ των 44,99 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση, συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, μετά τη διακοπή των φορτώσεων πετρελαίου από το Ιράκ στα τάνκερς στον Περσικό Κόλπο, καθώς υπάρχουν προειδοποιήσεις για πιθανές επιθέσεις στις εγκαταστάσεις των εταιρειών με πετρελαιοειδή.

Οι τιμές πετρελαίου υπερέβησαν τα ρεκόρ της ημερήσιας συνεδρίασης από τις 30 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα