Αυξήθηκαν κατά 4,6% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε.

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 11:08
UPD:16:06
REUTERS/FABIAN BIMMER

Νέα αύξηση 4,6% παρουσίασαν τον Απρίλιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε., όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Η ζήτηση για αυτοκίνητα στην Ευρώπη ενισχύθηκε για όγδοο συνεχή μήνα, με το άλμα 28,7% στην Ισπανία να αντισταθμίζει τη μείωση 3,6% που σημειώθηκε στη Γερμανία. Στην Ιταλία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,9%, στη Γαλλία κατά 5,8% και στη Βρετανία κατά 8,2%.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι εκπτώσεις και τα κυβερνητικά κίνητρα συνέχισαν να δίνουν ώθηση στις πωλήσεις, σε μια αγορά η οποία αναμένεται να καταγράψει μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης φέτος έπειτα από έξι συνεχόμενα έτη ύφεσης.

Τα στοιχεία της ACEA δείχνουν πως οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων για την Peugeot, τη Renault και την Opel αυξήθηκαν κατά 5,8%, 9% και 5,1%, αντίστοιχα. Οι ταξινομήσεις για τη Ford αυξήθηκαν κατά 7,3%, για τη Fiat κατά 3% και για την BMW κατά 2,3%.

Αντιθέτως, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων της Mercedes-Benz αυξήθηκαν μόλις 1,1%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση στην Audi περιορίστηκε στο 0,6%.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα