Ε.Ε. Περαιτέρω ανάκαμψη στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 09:38
UPD:14:24
REUTERS/FABIAN BIMMER

Περαιτέρω ανάκαμψη παρουσίασαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον Μάρτιο, με τις ταξινομήσεις να σημειώνουν άνοδο για έβδομο συνεχή μήνα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με πέρυσι σε 1,4 εκατομμύρια οχήματα, ενώ στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σημείωσαν άνοδο 8,4%.

«Όλες οι μεγάλες αγορές συνεισέφεραν θετικά στη συνολική επέκταση της ευρωπαϊκής αγοράς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ACEA.

Η ζήτηση για καινούρια αυτοκίνητα αυξήθηκε στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τη Βρετανία και την Ισπανία να καταγράφουν τον Μάρτιο διψήφιο ποσοστό αύξηση 18% και 10%, αντίστοιχα. Στη Γαλλία οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 8,5%, στη Γερμανία κατά 5,4% και στην Ιταλία κατά 5%.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι πωλήσεις της Volkswagen αυξήθηκαν κατά 8,6%, της PSA Group κατά 11%, ενώ άλμα 30% εμφάνισαν οι πωλήσεις της Renault. Επίσης, η αμερικανική General Motors πούλησε 7,2% περισσότερα αυτοκίνητα και η ιαπωνική Toyota είδε τις αυξήσεις της να ενισχύονται κατά 5,7%.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα