Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2004 07:02
UPD:07:04

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την έκθεση της Merrill Lynch & Co., η οποία έδειξε, ότι οι ξένοι επενδυτές είναι λιγότερο αισιόδοξοι για τις μετοχές της χώρας. Οι μετοχές της Nippon Telegraph & Telephone Corp., οδηγούσαν τις μετοχές με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, χαμηλότερα.

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι προσφάτως έγιναν μερικές ρευστοποιήσεις ιαπωνικών μετοχών από ξένους επενδυτές», ανέφερε ο Chua Soon Hock, επικεφαλής της Asia Genesis Asset Management Pte., ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 35 δισ. δολ. σε μετοχές.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 10.662,31 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix έχανε 0,4%, φθάνοντας στις 1.085,52 μονάδες. Οι μετοχές της Yamato Transport Co. οδηγούσαν σε πτώση τις μετοχές του κλάδου των μεταφορών, μετά την ανακοίνωση, ότι η Lawson Inc., ζήτησε την ακύρωση των υπηρεσιών παράδοσης.

Αλλού στην περιφέρεια, στη Ν. Κορέα οι μετοχές της LG Card Co., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας έκδοσης πιστωτικών καρτών της χώρας οδηγούσαν την πτώση στον δείκτη Kospi. H Dongwon Securities Co. εισηγήθηκε στους επενδυτές να μειώσουν τις μετοχές της εταιρείας στο χαρτοφυλάκιό τους, καθώς τα πρόσφατα κέρδη τους ήταν υπερβολικά.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές της περιφέρειας, υποχώρησε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 85,61 μονάδες.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις αγορές της Ασίας κινούντο πτωτικά εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα