Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2004 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Kyocera Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά το ράλι του δείκτη των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, κάτι που ανανέωσε την αισιοδοξία για την αύξηση των κερδών.

«Τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών υψηλής τεχνολογίας, καταδεικνύουν, ότι η διεθνής ύφεση των μετοχών του κλάδου, ενδέχεται να φθάνει στο τέλος της», ανέφερε ο Keiji Numata, γενικός διευθυντής του τμήματος επενδύσεων πληροφορικής της Toyo Securities Co., στο Τόκυο.

Οι προβλέψεις των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής Asahi Glass Co. και της αυστραλέζικης Amcor Ltd., τόνωσαν επίσης την αισιοδοξία για τα κέρδη στην περιφέρεια.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,9%, φθάνοντας στις 87,17 μονάδες, στις 11:22' π.μ., ώρα Τόκυο.

Ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 10.860,52 μονάδες, τη στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα, αναρριχήθηκε κατά 1,8%, φθάνοντας στις 787,08 μονάδες.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, αναρριχήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 2,5% και είχε τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, τη Ν. Ζηλανδία και τη Μαλαισία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα