Στα 47,50 δολ. το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2004 07:31

ΑΥΞΗΣΗ σε επίπεδα ρεκόρ, στα 47,50 δολ. το βαρέλι, έφθασε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, με την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας, ότι τα διϋλιστήρια των ΗΠΑ αύξησαν την παραγωγή και η ζήτηση της βενζίνης αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα φέτος.

Η χρήση των διϋλιστηρίων αναρριχήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 95,8% την εβδομάδα που έληξε την Παρασκευή, έναντι 94,7%. Σύμφωνα με 14 οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News, τα διϋλιστήρια εκτιμάτο ότι θα λειτουργούσαν με το 95% της δυναμικότητάς τους. Οι προμήθειες του αργού πετρελαίου υποχώρησαν για τρίτη εβδομάδα και της βενζίνης μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι αναμένετο.

Η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου αυξήθηκε τουλάχιστον 23 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 47,50 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα διαπραγμάτευσης μιας ημέρας, από το 1983 που άρχισε το πετρέλαιο να διαπραγματεύεται. Η τιμή του διαμορφώθηκε στα 47,31 δολ. το βαρέλι στις 8:30' π.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Χθες, η τιμή του αργού για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, αυξήθηκε κατά 52 σεντς, κλείνοντας στα 47,27 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας νέο ρεκόρ κλεισίματος. Το πετρέλαιο βρίσκεται υψηλότερα κατά 53% έναντι του προηγούμενου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα