Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2004 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι η Wal-Mart Stores Inc. θα επενδύσει κεφάλαια στην Daiei Inc., απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο της πτώχευσης.

Ο δείκτης Topix Retail, στον οποίο περιλαμβάνονται μετοχές της Daiei και της Ito-Yokado Co., συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο του Topix. Στο μεταξύ, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών αναπτύχθηκαν περισσότερο από ό,τι εκτιμούσαν οικονομικοί αναλυτές τον Ιόυνιο, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική έκθεση.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ για την Daiei», ανέφερε ο Akio Yoshino, ο οποίος διαχειρίζεται 15 δισ. δολ. σε μετοχές με την Societe General Asset Management (Japan) Co., στο Τόκυο. Η έκθεση κατέδειξε, ότι οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών προσπαθούν να ανακάμψουν, όπως ακριβώς σταδιακά ανακάμπτει και η κατανάλωση.

Ο Topix κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 1.109,35 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας σημείωνε κέρδη 0,2%, φθάνοντας στις 87,89 μονάδες, σημειώνοντας για πρώτη φορά κέρδη μέσα σε μία εβδομάδα, σε σύνολο οκτώ εβδομάδων.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, κέρδιζε 0,3%, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Commercial Times», το οποίο ανέφερε, ότι η κυβέρνηση συγκρατεί τις πωλήσεις εκείνων των μετοχών που κατέχουν οι εταιρείες. Οι μετοχές των εταιρειών, που ελέγχονται από το κράτος, όπως της First Financial Holding Co., οδηγούσαν την άνοδο.

Ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα, η οποία εισάγει όλο το πετρέλαιο που καταναλώνει, κινείτο πτωτικά, μετά την άνοδο τις τιμής του αργού πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ και την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, η οποία ανέφερε, ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με χαμηλότερους ρυθμούς μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους, το δεύτερο τρίμηνο.

Οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες κινούντο ανοδικά, τη στιγμή που οι λοιποί στην περιφέρεια σημείωναν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα