Αύξηση 34% στα κέρδη των ΚΑΕ «βλέπει» η Marfin Hellenic

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 11:47

Τα 21,7 εκατ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν στο πρώτο εξάμηνο τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) σημειώνοντας αύξηση κατά 34%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Marfin Hellenic.

Οι πωλήσεις της εταιρείας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 120,9 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 39% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2003 και τo ΕΒΙΤ στα 23 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο κατά 35%.

Τα οικονομικά αποτελέσματα των ΚΑΕ θα ανακοινωθούν στις 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα πάντα με τη Marfin Hellenic, το βασικότερο στοιχείο των αποτελεσμάτων θα είναι η επίδραση των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν στον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η διεθνής κίνηση στο αεροδρόμιο Αθηνών αυξήθηκε κατά 3,5% τον Ιούνιο σε σχέση με 7,3% το Μάιο, ενώ η τουριστική κίνηση χειροτέρευσε τον Ιούλιο κυρίως στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, όπως επισημαίνει η Marfin Hellenic, η εταιρεία υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει αύξηση των καταστημάτων, ανακαινίσεις και την προσθήκη νέων προϊόντων. Η συνεισφορά των καινούργιων καταστημάτων στους συνοριακούς σταθμούς θα έχει επίσης ενδιαφέρον.

Η Marfin Hellenic επισημαίνει τέλος ότι πιθανόν να μειώσει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή το 2004 κατά 5% λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα