Aker Kvaerner ASA : Κέρδη μετά από ζημίες

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2004 11:31

ΚΕΡΔΗ, αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για πετρελαιοειδή, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η νορβηγική εταιρεία Aker Kvaerner ASA.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 48 εκατ. κορώνες (7,1 εκατ. δολ.) ή 0,82 κορώνες ανά μετοχή, έναντι ζημίας 117 εκατ. κορώνες ή 2,20 κορώνες ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της, Inge Hansen. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 69 εκατ. κορώνες και χαμηλότερα από τις προβλέψεις οκτώ οικονομικών αναλυτών, της SME Direkt, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 82 εκατ. κορώνες.

«Οι κύριες αγορές μας δείχνουν θετική ανάπτυξη», ανέφερε ο Hansen μιλώντας σε δημοσιογράφους στα γραφεία της εταιρείας στο Οσλο, συμπληρώνοντας: «Και αυτό φαίνεται από την αύξηση των παραγγελιών που δεχόμαστε».

Οι νέες παραγγελίες της εταιρείας ύψους 10,3 δισ. κορώνες το τρίμηνο καθιστούν τις συνολικές της μέχρι τα τέλη του Ιουνίου σε παραγγελίες που φθάνουν τα 32,4 δισ. κορώνες, επίπεδα ρεκόρ.

Το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε 8,86 δισ. κορώνες από 7,56 δισ. κορώνες. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι αυτές θα διαμορφωθούν σε 7,97 δισ. κορώνες.

Η ανακοίνωση, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Οσλο. Οι μετοχές της Aker Kvaerner έχουν υποχωρήσει 5,4%, φθάνοντας στις 123 κορώνες η μία από τις 2 Απριλίου, που άρχισαν να διαπραγματεύονται στις 130 κορώνες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα