«Καμπανάκι» από Gazprom

Προειδοποιεί ότι τυχόν νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας θα πλήξουν τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες
Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 11:48
UPD:11:51
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Τα γραφεία της Gazprom στη Μόσχα.

Για αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στις μετοχές της, σε περίπτωση που επεκταθούν οι δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, προειδοποίησε η ρωσική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Gazprom.

Σημειώνεται ότι η Gazprom και τα στελέχη της δεν έχουν γίνει στόχος των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Μόσχα οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.

Ο ρωσικός κολοσσός , οι εξαγωγές του οποίου καλύπτουν το 30% της ζήτησης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, προειδοποίησε επίσης ότι πιθανή διαφωνία με το Κίεβο επί της τιμής του φυσικού αερίου είναι πιθανόν να οδηγήσει στη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω των αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία.

Ακόμη και πριν από την πτώση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία ήταν τεταμένες, με το Κίεβο να έχει μειώσει κατά τη διάρκεια του 2013 τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου κάτω από το κατώτατο όριο που προβλεπόταν από το συμβόλαιο.

EURONEWS

Τον Δεκέμβριο, η Μόσχα προέβη σε δραστική μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, η οποία δεν ισχύει από την 1η Απριλίου και την ανάληψη της εξουσίας από τους φιλοδυτικούς στο Κίεβο. Η Gazprom κατηγορεί το Κίεβο για καθυστερήσεις των πληρωμών και απειλεί ότι θα ζητήσει προπληρωμή των παραδόσεων, με κίνδυνο την διακοπή της τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα