Χρ. Σταϊκούρας: Δημοσιονομική πειθαρχία και ανεργία οι προτεραιότητες της Προεδρίας

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 13:13
UPD:13:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλά κατά τη διάρκεια της Άτυπης Συνάντησης της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Η δημοσιονομική πειθαρχία και η αντιμετώπιση της ανεργίας συνιστούν βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στην άτυπη συνάντηση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Συμβουλίου της Ε.Ε., στο Ζάππειο Μέγαρο.

Κατά την τοποθέτηση του και αφού ανέπτυξε το έργο που έχει επιτευχθεί από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ε.Ε. κατά την Ελληνική Προεδρία, ο κ. Σταϊκούρας ανέλυσε τη θεματολογία της Άτυπης Συνάντησης.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι οι δύο θεματικές ενότητες της συνάντησης, η δημοσιονομική πειθαρχία και η αντιμετώπιση της ανεργίας, συνιστούν βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εστίασε αφενός στην ανάγκη εξορθολογισμού του προσωπικού στις αποκεντρωμένες δομές της Ε.Ε. και αφετέρου στο γεγονός ότι τα μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα της ανεργίας στους νέους σε ορισμένα κράτη-μέλη, ιδίως στην Ελλάδα, απαιτούν αποφασιστική δράση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, όπως και στοχευμένα μέτρα και ενεργητικές πολιτικές.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα