Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 13:13
UPD:13:17
SHUTTERSTOCK

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την αγορά να αποτιμά τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ενδεχόμενη παρέμβαση σε περίπτωση που η ισοτιμία ανέλθει σε επίπεδα που μπορεί να πλήξουν την ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, στις 13:09, το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3823 δολάρια, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,04%, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στα 1,3842 δολάρια. Οριακές είναι και οι διακυμάνσεις του ευρώ έναντι του γιεν, στα 141,64 γιεν/ευρώ, με το ιαπωνικό νόμισμα να ενισχύεται έναντι του δολαρίου στα 102,38 γιεν/δολάριο.

Ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ, μιλώντας σε συνέδριο στο Άμστερνταμ, υπενθύμισε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ έχει αποφασίσει τη χρήση αντισυμβατικών και συμβατικών μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων στην Ευρωζώνη, οι οποίοι θα προκύψουν είτε από τον αποπληθωρισμό είτε από την πορεία ευρώ.

Μάλιστα, δήλωσε ότι η άνοδος του ευρώ μπορεί να οδηγήσε σε  σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών επηρεάζοντας την πορεία του πληθωρισμού και ενδεχμένως της ανάκαμψης. Αυτή η προοπτική, καθώς και το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η πιστωτική επέκταση του τραπεζικού κλάδου, πιθανότατα να προκαλέσει την ΕΚΤ να λάβει περισσότερα μέτρα.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα