Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2004 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τον δείκτη Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific να αναρριχάται για ένατη ημέρα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κερδών από τον Φεβρουάριο.

Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης στον κόσμο και της Fuji Photo Film Co. σημείωναν κέρδη, μετά την υποχώρηση της τιμής του αργού πετρελαίου για πέμπτη ημέρα στη Ν. Υόρκη, γεγονός που περιόρισε τις ανησυχίες, ότι οι υψηλότερες τιμές ενεργείας, ενδέχεται να φρενάρουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

«Οι υψηλές τιμές πετρελαίου αποτελούσαν και τη μεγαλύτερη ανησυχία της αγοράς. Καθώς υποχωρούν τώρα, υπάρχει ένας καλός λόγος για τους επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορές», ανέφερε ο Hideo Ueki, ο οποίος διαχειρίζεται 12 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την UBS Global Asset Management στο Τόκυο.

Ο MSCI Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,4%, φθάνοντας στις 89,41 μονάδες, στις 11:31 π.μ., ώρα Τόκυο. Εκτινάχθηκε κατά 4,4% τις προηγούμενες οκτώ συνεδριάσεις και βρίσκεται κοντά στη δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 3.558,70 μονάδες και είχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,4%, φθάνοντας στις 11.173,07 μονάδες και ο Topix σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 1.134,03 μονάδες. Οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν και τη Ν. Ζηλανδία, σημείωναν απώλειες, σε αντίθεση με τους λοιπούς που σημείωναν κέρδη.

Ο δείκτης της περιφέρειας, έχει χάσει 9,4% μέσα στο 2004, στις 7 Απριλίου, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ, απειλώντας με αύξηση το κόστος και με περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών, διεθνώς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα