Έβαλαν «πλάτη» τα blue chips στο Χ.Α.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 14:05
UPD:16:46
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Γενικός Δείκτης στις 14:04, βρίσκεται στις 1.193,54 μονάδες με άνοδο 0,55%, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 125 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 68 εκατ. τεμάχια (φωτογραφία αρχείου).

Λαμβάνοντας ώθηση από τις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE25 ο Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκει σήμερα διέξοδο για να σταματήσει το αρνητικό σερί των εννέα πτωτικών συνεδριάσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης στις 14:04, βρίσκεται στις 1.193,54 μονάδες με άνοδο 0,55%, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 125 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 68 εκατ. τεμάχια.

Η εικόνα του ταμπλό από το πρωί παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, με τις μη τραπεζικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να ηγούνται και να στηρίζουν την άνοδο, ενώ η Εθνική να συνεχίζει (με όμως μειωμένη ένταση) την πτώση και τη Eurobank να βρίσκεται και σήμερα σε πτωτική τροχιά.

Αντ' αυτού, ο ΟΤΕ έχοντας καταγράψει μία και μοναδική ανοδική συνεδρίαση μέσα στον Απρίλιο, σήμερα καταγράφει μια δυναμική αντίδραση που φέρνει τη μετοχή στα 10,53 ευρώ και στο +4,26%.

Κέρδη 2,87% καταγράφει η Μυτιληναίος, στο +2,15% η Motor Oil και στο +3,16% η ΜΕΤΚΑ, καθώς οι εταιρείες συμπεριλαμβάνονται στους μνηστήρες για την «ενδιάμεση λύση» παροχής φυσικού αερίου στην Κύπρο. Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κυριακό Τύπο, μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η κοινοπραξία της Μ+M Gas (Motor Oil & Όμιλος Μυτιληναίος στο LNG Supply), Trafigura (Gas Supply) και METKA (κατασκευαστικό κομμάτι).

Από την άλλη, ελάχιστες πράξεις έχουν γίνει στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση τις Eurobank, Αττικής και Ιντρακομ, με τους όγκους να περιορίζονται στην πλειονότητα εξ αυτών κάτω από τα 10 χιλ. τεμάχια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα