Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε, ότι η βιομηχανική παραγωγή, απρόσμενα, δεν αυξήθηκε τον Ιούλιο, καθώς οι κατασκευαστές περιόρισαν την παραγωγή αυτοκινήτων και ημιαγωγών. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Advantest Corp., σημείωναν απώλειες.

«Η έκθεση, καταδεικνύει ότι η ζήτηση υποχωρεί και τα αποθέματα αυξάνονται, κυρίως για τις εταιρείες εκείνες που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ», ανέφερε ο Kenji Tomida, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι επενδυτές θα αποφύγουν τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, μέχρι να δουν σταθερά σημάδια αύξησης της ανάπτυξης».

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei, υποχωρούσε κατά 1,2%, φθάνοντας στις 11.052,87 μονάδες στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Ο δείκτης Topix έχανε 0,9%, φθάνοντας στις 1.127,38 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου των κομπιούτερ και των αυτοκινητοβιομηχανιών, να αποτελούν το 1/4 των συνολικών του απωλειών.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν σε πτώση τις λοιπές μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας μεταξύ των εταιρειών της περιφέρειας, μετά την πτώση του Nasdaq Composite Index στις ΗΠΑ, την πιο απότομη σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, καθώς εικάζεται ότι η Intel Corp., ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη των πωλήσεών της.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, έχανε 0,4%, φθάνοντας στις 89,92 μον΄δαες. Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Αντιθέτως, στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex κέρδιζε ποσοστό 0,7%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry Co., μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις μερίδας οικονομικών αναλυτών, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε υψηλότερες πωλήσεις.

Οι δείκτες στην Κίνα κινούντο ανοδικά, τη στιγμή που στο Χονγκ Κονγκ, τη Ν. Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες, σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση.

Στην Αυστραλία, ανοδικά κινούντο οι μετοχές της Brambles Industries Ltd., καθώς η εταιρεία, ανακοίνωσε υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα