Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Toyta Motor Corp., μετά την έκθεση για τον κλάδο, η οποία έδειξε, ότι οι τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες του, εμφάνισαν χαμηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα και για πρώτη φορά από το 2002.

Ο Topix υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 1.134,12 μονάδες στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές της Toyota, της Honda Motor Co. και της Nissan Motor Co., αποτελούσαν το ήμισυ των συνολικών απωλειών του δείκτη μετά την έκθεση της Autodata Corp.

«Η αγορά των ΗΠΑ, είναι απίθανο να αναπτυχθεί τόσο πολύ όσο πριν», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,7 δισ. δολ. σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας, ότι: «Αυτό, θα επηρεάσει τα έσοδα των αυτοκινητοβιομηχανιών».

Αλλού στην Ασία, οι εταιρείες πετρελαιοειδών και εξεύρεσης κοιτασμάτων, όπως της Nippon Oil Corp. και της Woodside Petroleum Ltd. σημείωναν κέρδη, μετά την άνοδο της τιμής του πετρελάιου στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσαν 0,2%, φθάνοντας στις 89,63 μονάδες. Οι δείκτες στη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν, κινούντο ανοδικά, τη στιγμή που οι δείκτες στη Μαλαισία και τη Ν. Ζηλανδία κινούντο πτωτικά. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα