Ανάκαμψη στις αγορές

Θετικές συστάσεις για τις μετοχικές αξίες
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2004 00:01
UPD:06:34

ΑΝΑΚΑΜΨΗ στις διεθνείς αγορές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, παρά τον περιορισμένο όγκο συναλλαγών. Μία θετική τοποθέτηση και από την Credit Suisse Asset Management, η οποία επιστρέφει στις μετοχές από τα ομόλογα, αναμένοντας ότι οι διεθνείς μετοχές θα καταγράψουν μία λογική άνοδο κατά την υπόλοιπη διάρκεια του έτους και μέτρια κέρδη το 2005.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, o αντιπρόεδρος του ομίλου, Μπομπ Πάρκερ, εκτιμά ότι πολλές από τις ανησυχίες που βάρυναν τους επενδυτές, στη διάρκεια του τελευταίου έτους, αρχίζουν τώρα να περιορίζονται.

Στη Wall Street, οι μετοχές τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η ανάκαμψη των μετοχών της Intel βοήθησε το Nasdaq να καταγράψει κέρδη, ενώ η ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων απομάκρυνε τους φόβους για ασφάλεια και συνέβαλε στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Τα στοιχεία για τη μεταποίηση και τις δαπάνες στον κατασκευαστικό τομέα ήταν τα αναμενόμενα και προσέφεραν στήριγμα στις λεγόμενες «κυκλικές» μετοχές -αυτές που είναι ευαίσθητες στις οικονομικές διακυμάνσεις- περιλαμβανομένης της Caterpillar και της 3M.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), έχασε συνολικά 5,46 μονάδες, ποσοστό 0,05%, φθάνοντας στις 10.168,46 μονάδες. Αντιθέτως, με άνοδο 12,31 μονάδων, ποσοστό 0,67%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 1.850,41 μονάδες.

Στην Ευρώπη, η Carrefour καθοδήγησε την άνοδο, καθώς η υπόσχεση του γαλλικού ομίλου λιανικής για αύξηση του μερίσματος ικανοποίησε ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Ανάκαμψη σημείωσε και ο τεχνολογικός τομέας, με τη μετοχή της Ericsson, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στο δείκτη DJ Stoxx 50, να ενισχύεται 3%.

Οι τηλεπικοινωνίες όμως υποχώρησαν στην προοπτική «σωρείας» μετοχών της France Telecom στην αγορά. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πωλήσει το 12,1% του μεριδίου της στη France Telecom, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει 5,75 δισ. ευρώ για την κάλυψη του εθνικού χρέους. Η κίνηση του Παρισιού προκάλεσε αμέσως αναστάτωση στη Deutsche Telekom, καθώς δημιούργησε ερωτηματικά σχετικά με το εάν το Βερολίνο θα κάνει το ίδιο.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 ενισχύθηκε 0,7%, προβάλλοντας αντίσταση στην αύξηση της τιμής πετρελαίου και στα στοιχεία ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αναπτύχθηκε τον Αύγουστο με το βραδύτερο ρυθμό στη διάρκεια του τελευταίου πενταμήνου.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα