Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου, γεγονός που περιόρισε τις ανησυχίες, ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων θα μειώσει τις δαπάνες των καταναλωτών σε διεθνές επίπεδο. Οι μετοχές, οι οποίες βασίζονται στις πωλήσεις που πραγματοποιούν στο εξωτερικό, όπως της Honda Motor Co. και της Samsung Electronics Co., σημείωναν κέρδη.

«Η αγορά ακολουθεί ορμητικά ανοδική πορεία», ανέφερε ο Hiroshi Arano, ο οποίος διαχειρίζεται 4,3 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Dai-Ichi Kangyo Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου επηρέασαν τις αγορές διεθνώς και τώρα μειώνονται».

Ο Μorgan Stanley Capital International Inc. Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 90,57 μονάδες, στις 11:05' π.μ., ώρα Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο Topix σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 1.148,54 μονάδες και στη Ν. Κορέα ο Topix κέρδιζε ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 827,40 μονάδες.

Κέρδη σημείωναν οι νοτιο-κορεατικές μετοχές, καθώς εικάζεται, ότι η Bank of Korea θα προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, το συντομότερο αύριο στη της τακτικής συνεδρίασής της, προκειμένου να τονώσει την οικονομία και να ανατρέψει την πτωτική πορεία των καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με τους επενδυτές.

Οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και την Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα