Spider: Προσπάθειες τόνωσης της ρευστότητας

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 11:41
UPD:11:44
Spider

Προσπάθειες για την εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης και της αναγκαίας ρευστότητας καταβάλλει η διοίκηση της Spider Μεταλλοβιομηχανία Ν. Πέτσιος & Υιοί ΑΕ, έτσι ώστε να συνεχίζει αδιάλειπτα την παραγωγική της δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της εταιρείας με την, από 5.4.2012, απόφαση του δ.σ. του Χ.Α., μεταφέρθηκαν στην κατηγορία επιτήρησης με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσεως 2011.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η προσπάθεια ενίσχυσης της εταιρείας έχει ήδη αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2012 με επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο εκπονήθηκε από τη διοίκηση και το οποίο είχε ως σκοπό την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και την αναχρηματοδότησή της.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών ήταν η υπογραφή στις 27.05.2013 συμφωνητικού παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων διά κοινοπραξίας (stand still agreement), συνολικού ποσού 4.437 χιλ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας και των πιστωτριών τραπεζών. Το ποσό αυτό που έλαβε η εταιρεία χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη υποχρεώσεών της και την τόνωση της ρευστότητάς της.

Μετά την υλοποίηση της συμφωνίας συμφωνητικού παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων διά κοινοπραξίας, η εταιρεία αιτήθηκε την ανακύκλωση του ανωτέρω ποσού για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της και με την έγκριση των πιστωτριών τραπεζών εξασφαλίζει την απαιτούμενη ρευστότητα για τη λειτουργία της.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι μέσω της τόνωσης της ρευστότητάς της, τη ρύθμιση του τραπεζικού της δανεισμού με ανακεφαλαιοποίηση τόκων και περίοδο χάριτος, τον αυστηρό και διαρκή έλεγχο στα κόστη συνολικά, την αύξηση του κύκλου εργασιών της, καθώς και την επιλογή προϊόντων με βελτιωμένο μικτό κέρδος, θα καταφέρει να επιτύχει την ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών της και του ομίλου κατ' επέκταση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα