Spider: Στηρίζουν οι τράπεζες το σχέδιο εξυγίανσης

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 14:18
UPD:14:18

Στην υπογραφή συμφωνητικού παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων με τις πιστώτριες τράπεζες προχώρησε η Spider Μεταλλοβιομηχανία Ν. Πέτσιος & Υιοί ΑΕ.

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει την αρνητική εικόνα των μεγεθών της, η εταιρεία κατέθεσε πιστοποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης στις πιστώτριες τράπεζες με σκοπό τη συνολική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό και παραγωγικό της κόστος, να αξιοποιήσει τα επενδυτικά της ακίνητα και να ρυθμίσει τα τραπεζικά της δάνεια με ανακεφαλαιοποίηση των τόκων και συμφωνία περιόδου χάριτος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης, η εταιρεία πέτυχε τη στήριξη των πιστωτριών τραπεζών, υπογράφοντας συμφωνητικό παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων δια κοινοπραξίας των πιστωτριών τραπεζών (stand still agreement).

Η διοίκηση ευελπιστεί ότι η επιτευχθείσα συμφωνία στήριξης (stand still agreement) της εταιρείας από της πιστώτριες τράπεζες, θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης των βασικών οικονομικών μεγεθών της, θωρακίζοντας τη βιωσιμότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Spider με την από 5.4.2012 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ μεταφέρθηκαν στην κατηγορία επιτήρησης με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσεως 2011.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα