Νέο χρονοδιάγραμμα για το έλλειμμα επιθυμεί η Γαλλία

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 12:17
UPD:12:23
EPA/IAN LANGSDON

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλία Μισέλ Σαπέν (φωτογραφία αρχείου).

Αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας δήλωσε πως θα επιδιώξει ο  νέος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter, ο κ. Σαπέν είπε ότι θα συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για «την εξεύρεση μίας πορείας υπέρ του κοινού συμφέροντος», διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για τη διατύπωση παράκλησης μίας χώρας προς τις άλλες. «Η Ευρώπη θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, αν η Γαλλία θα είναι σε καλύτερη κατάσταση», τόνισε.

Ο στόχος της μείωσης των ελλειμμάτων δεν εγκαταλείπεται, είπε. «Οι στόχοι είναι στόχοι και θα τους τηρήσουμε… Το χρονοδιάγραμμα είναι αυτό που θα συζητηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Παρίσι εξασφάλισε τον περασμένο χρόνο διετή παράταση, μέχρι το 2015, για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%. Ωστόσο, ο στόχος αυτός δείχνει όλο και λιγότερο εφικτός, μετά τη δημοσιοποίηση τη Δευτέρα ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2013 έφθασε στο 4,3% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να ζητήσει νέα προθεσμία για την επαναφορά του ελλείμματος εντός των ευρωπαϊκών ορίων.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα