Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, η οποία έδειξε υποχώρηση της οικονομικής ανάπτυξης σε μερικά τμήματα της χώρας τον μήνα που πέρασε.

Οι μετοχές της Canon Icn. και της Sony Corp., κινούντο πτωτικά, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί, ότι, οι πωλήσεις τους εκτός χώρας θα μειωθούν.

Ο δείκτης Nikkei έχανε 0,1%, φθάνοντας στις 11.270,59 μονάδες και ο Topix υποχωρούσε κατά 0,2%, φθάνοντας στις 1.142,38 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο.

Ο διοικητής της Federal Reserve, Alan Greenspan, δήλωσε, ότι η οικονομική ανάπτυξη ανέκτησε λίγο έδαφος, ενώ εξέφρασε και πάλι την ανησυχία του για την αύξηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Πτωτικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές.

«Με την έκθεση της Fed που δείχνει αδυναμία, τα σχόλια του Greenspan για άνοδο των αγορών, είναι σαν το αλάτι στο φαγητό», ανέφερε ο Υoshihisa Okamoto, ο οποίος διαχειρίζεται δύο δισ. δολ. σε μετοχές με την Fuji Investment Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι απώλειες των αγορών των ΗΠΑ, ακόμη και μετά τη δήλωσή του, δείχνουν ότι οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί για τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης».

Αλλού στην Ασία, στην Αυστραλία, οι μετοχές της Qantas Airways Ltd. κινούντο ανοδικά, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι η παρουσία τους στον δείκτη S&P/ASX 200 Index θα γίνει πιο έντονη, μετά την πώληση του μεριδίου που κατείχε η British Airways Plc σε αυτήν.

Ο Morgan Stanley Capital International Inc. Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας, έχανε 0,1%, φθάνοντας στις 90,25 μονάδες.

Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες, τη στιγμή που οι δείκτες στη Μαλαισία, την Κίνα τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, κινούντο πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα