Ινδονησία: Σημαντικές απώλειες των αγορών μετά από έκρηξη

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 07:24
UPD:07:30

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ απώλειες σημειώνει το νόμισμα της Ινδονησίας, η ρουπία, σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών, ενώ πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των εταιρειών της χώρας, μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ότι έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πρεσβεία της Αυστραλίας, στην κεντρική Τζακάρτα.

«Μάλλον ήταν έκρηξη βόμβας» ανέφερε ο Bambang Heru, αξιωματικός της Αστυνομίας της πόλης, συμπληρώνοντας : «Σημειώθηκε μπροστά από το κτίριο Plaza αριθμός 89, μπροστά από την πρεσβεία της Αυστραλίας». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημίες.

Η ρουπία υποχώρησε 1,1% φθάνοντας στις 9.390 ρουπίες έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 10:57' π.μ., ώρα Τζακάρτας, σημειώοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 13 Ιουλίου. Το νόμισμα έφθασε στα χαμηλότερα επίπεδα, τις 9.405 ρουπίες, το πιο χαμηλό επίπεδο από τις 30 Ιουνίου. Ο δείκτης Jakarta Composite έχανε 1,7%, φθάνοντας στις 775,425 μονάδες, μετά από άνοδο σε ποσοστό 0,4%.

Οι μετοχές της PT Telekomunikasi Indonesia, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας και της PT Bank Mandiri, οδηγούσαν την πτώση.

«Αυτό που συνέβη ήταν πολύ κακό για την Ινδονησία και σηματοδοτεί τον κίνδυνο του να επενδύσει κάποιος στη χώρα», ανέφερε ο Irvin Patmadiwiria, ο οποίος διαχειρίζεται 214 εκατ. δολ. σε μετοχές με την PT Batavia Prosperindo Aset Manajemen στη Τζακάρτα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα