Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd. και της Samsung Electronics Co., μετά την άνοδο του δείκτη Nasdaq στη Ν. Υόρκη για τρίτη ημέρα και την έκθεση, η οποία έδειξε αύξηση των πωλήσεων εξαρτημάτων chip, τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την αγορά μετοχών υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε ο Naohiko Sasaki, ο οποίος διαχειρίζεται 30,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την Kokusai Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Ο κλάδος έχει γίνει καλύτερος».

Ο Morgan Stanley Capital International Inc. Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 941 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, αναρριχήθηκε κατά 0,4%, φθάνοντας στις 90,56 μονάδες, στις 11:28' π.μ., ώρα Τόκυο. Ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, αποτελούσε περισσότερο από το 1/4 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Ο δείκτης Nasdaq στις ΗΠΑ, του οποίου η αξία κατά 42% προέρχεται από τις μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, κέρδιζε 0,9%, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη ημέρα.

Διεθνώς, οι πωλήσεις εξαρτημάτών για chip αυξήθηκαν κατά 86,4%, φθάνοντας στα 3,49 δισ. δολ. τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την αύξηση της ζήτησης στην Ταϊβάν και τη Ν. Κορέα, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Semiconductor Equipment Association στην Ιαπωνία και η Semiconductor Equipment & Materials International στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές τςη Tokyo Electron, της δεύτερης σε μέγεθος βιομηχανίας παραγωγής εξαρτημάτων chip στον κόσμο, σημείωναν άνοδο 3,3%, φθάνοντας στις 5.900 γιέν η μία.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 11.286,76 μονάδες και ο Topix αναρριχήθηκε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 1.142,11 μονάδες. Και οι δύο δείκτες κινούντο ανοδικά για δεύτερη ημέρα. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωνε κέρδη 0,4%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε κέρδη για τέταρτη ημέρα, υπερβαίνοντας τα επίπεδα ρεκόρ μιας συνεδρίασης. Ανοδικά κινούντο και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και τη Ν. Ζηλανδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα