Συμφωνία για την εξαγορά της Metro-Goldwyn-Mayer

Από όμιλο επενδυτών που ηγείται η Sony Corp., αντί 2,9 δισ. δολ.
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004 07:23

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Metro-Goldwyn-Mayer Inc., αντί 12 δολ. ανά μετοχή – περίπου 2,9 δισ. δολ. – επέτυχε όμιλος επενδυτών που ηγείται από τη Sony Corp., διπλασιάζοντας τον αριθμό των ταινιών που κατέχει, όπως της σειράς των ταινιών του James Bond.

Ο όμιλος, αποτελείται από το τμήμα της Sony στις ΗΠΑ, τις χρηματιστηριακές Texas Pacific Group και Providence Equity Partners και την DLJ Merchant Banking Partners, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των επενδυτών.

Η Sony παρέμεινε ο μόνος πλειοδότης, για την απόκτηση της MGM, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας μέσων στον κόσμο, Time Warner Inc., ότι αποσύρει την προσφορά της για την εξαγορά. Η απόκτηση της MGM θα διπλασιάσει τη λίστα ταινιών της Sony, κατά περίπου 8.000 τίτλους ταινιών, καθώς σε αυτήν θα προστεθούν τα έργα του James Bond και του Pink Panther. H νέα ταινιοθήκη θα βοηθήσει τη Sony να αυξήσει τις πωλήσεις της σε DVD.

«Ο συνδυασμός θα είναι καλός. Η ταινιοθήκη είναι αυτή που θέλουν», ανέφερε ο David Miller, αναλυτής της αγοράς μέσων και ψυχαγωγίας στην Sanders Morris Harris στο Λος Αντζελες, μιλώντας για τη Sony, συμπληρώνοντας: «Οσες περισσότερες ταινίες έχεις, τόσο πιο εύκολο είναι να διατηρήσεις το κόστος σε χαμηλά επίπεδα». Ο Miller εισηγείται για τη μετοχή της Sony «hold» και έκανε το σχόλιό του, πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας.

«Σε πρώτη φάση έχουμε ολοκληρώσει τις συνομιλίες που αφορούν στη συναλλαγή σε οικονομικό επίπεδο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Sony στο Τόκυο, Kei Sakaguchi, ενώ η εκπρόσωπος της MGM, Janet Janjigian, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη συναλλαγή, πέραν της εταιρικής ανακοίνωσης.

Οι μετοχές της Sony υποχωρούσαν 50 γιέν, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 3.000 γιέν η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, στις 11:13' π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα