Υποχωρούν οι αποδόσεις των σλοβενικών ομολόγων

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 16:05
UPD:16:07
REUTERS/SRDJAN ZIVULOVIC

Στο 3,73% υποχωρεί η απόδοση των κρατικών ομολόγων της Σλοβενίας, λήξης το 2024, μία εβδομάδα αφότου το σλοβενικό υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι ξεκινά συναντήσεις, προκειμένου να εκτιμήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για την πρώτη δημοπρασία ομολόγων της χώρας σε ευρώ, έπειτα από τρία χρόνια.

Η Σλοβενία διοργανώνει αυτή την εβδομάδα επενδυτικά roadshows σε Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Λιουμπλιάνα, Λονδίνο, Μόναχο, Παρίσι και Βιέννη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της δημοπρασίας.

Η τελευταία φορά που η χώρα προχώρησε στην έκδοση μη ιδιωτικών ομολόγων σε ευρώ ήταν τον Μάρτιο του 2011, όταν εξέδωσε ένα 15ετούς διάρκειας ευρωομόλογο ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 5,125%. Έκτοτε αναζήτησε χρηματοδότηση στην αγορά του δολαρίου, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο εξέδωσε τριετές ομόλογο εκφρασμένο σε ευρώ (1,5 δισ. ευρώ), όμως επρόκειτο για ιδιωτική τοποθέτηση.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, η Σλοβενία άντλησε συνολικά 3,5 δισ. δολάρια, μέσω δημοπρασίας ομολόγων πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας εκφρασμένων σε δολάρια ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα