Ήπια ανοδικά η Wall Street

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 16:08
UPD:16:09
EPA/JUSTIN LANE

Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Επίσης, στήριξη παρέχει και η εκτίμηση ότι οι ευρωπαϊκές και κινεζικές αρχές θα συνεχίσουν τη χαλαρή νομισματική πολιτική επωφελώντας επί της ουσίας το δολάριο και τις αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών.

Ειδικότερα, στις 16:05 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,25% στις 16.408,47 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,29% στις 4.246,44 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,29% στις 1.871,08 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αμερικανική οικονομία μετά από μία «κοιλιά» λόγω καιρικών συνθηκών δείχνει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, καθώς και επαναφορά στους ρυθμούς ανάπτυξης που είχε αποκτήσει πριν το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα στις αρχές του έτους.

Στο ταμπλό ξεχωρίζουν οι απώλειες του 8% της King Digital Entertainment, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άντληση 500 εκατ. δολαρίων στην αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της. Η δημιουργός του παιχνιδιού Candy Crush Saga και οι μέτοχοι Apax Partners και Index Ventures πούλησαν 22,2 εκατομμύρια μετοχές έναντι 22,50 δολαρίων τη μία.

Απώλειες που φτάνουν το 11% για την Plug Power και το 9,5% για την FuelCell Energy, οι οποίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των short επενδυτών. Και οι δύο μετοχές κατέγραφαν εντυπωσιακά κέρδη μέχρι χθες, υπό την προοπτική ότι τα έσοδα τους θα βελτιωθούν σημαντικά το 2014.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τριών μηνών εμφάνισαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει πως οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 2,2% τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, στα 229,4 δισ. δολάρια. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν πως οι παραγγελίες θα παρέμεναν αμετάβλητες.

Οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια κατοικιών στις ΗΠΑ, υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς μειώθηκε η ζήτηση για αναχρηματοδότηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο την αναχρηματοδότηση σπιτιών όσο και την ζήτηση και αγορά, υποχώρησε κατά 3,5% κατά την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαρτίου. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα