Προς νέα έκδοση ομολόγων η Σλοβενία

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 14:48
UPD:14:50
REUTERS/SRDJAN ZIVULOVIC

Μόλις αναλυθούν τα δεδομένα από την προχθεσινή διπλή έκδοση ομολόγων πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας, εκφρασμένων σε δολάρια ΗΠΑ, θα ξεκινήσει η προετοιμασία για μία νέα έκδοση.

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και εξαρτώμενη σε μεγάλο βαθμό από τις διεθνείς αγορές εξακολουθεί να βρίσκεται η Σλοβενία, όπως είπε ο σλοβένος υπουργός Οικονομικών, Ούρος Τσάφερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό TV Slovenija.

Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι μόλις αναλυθούν τα δεδομένα από την προχθεσινή διπλή έκδοση ομολόγων πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας, εκφρασμένων σε δολάρια ΗΠΑ, θα ξεκινήσει η προετοιμασία για μία νέα έκδοση.

Ο κ. Τσάφερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοπρασίας, στη διάρκεια της οποίας υποβλήθηκαν προσφορές συνολικού ύψους 16,4 δισ. δολαρίων, κυρίως από αμερικανούς επενδυτές. «Λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος καταφέραμε να δανειστούμε φθηνότερα στην Αμερική από ό,τι θα δανειζόμασταν στην Ευρώπη», είπε.

Η τελευταία έκδοση ομολόγων πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του σχετικού roadshow για την αξιολόγηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ο υπουργός εξήγησε ότι κρίθηκε αναγκαία η αναμονή αυτή, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στις διεθνείς αγορές, μετά τις αναταραχές που εκδηλώθηκαν σε Αργεντινή, Τουρκία και Ουκρανία.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα