China Construction Bank: Πουλά μερίδια σε κρατικές εταιρείες

Αντί του ποσού των 964 εκατ. δολ.
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004 07:47

ΜΕΡΙΔΙΑ, που κατέχει σε τρεις κρατικές εταιρείες της Κίνας, αντί οκτώ δισ. γουάν (964 εκατ. δολ.), προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική της θέση πριν από την πώληση μετοχών της στο εξωτερικό, πρόκειται να πουλήσει η China Construction Bank, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας.

Η China Yangtze Power Co., διαχειρίστρια του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού σχεδίου και πελάτης της Construction Bank, ανακοίνωσε, ότι θα αγοράσει 1%, αντί δύο δισ. γουάν. Η Shanghai Baosteel Group και η State Grid Corp. ανακοίνωσαν ότι η κάθε μία θα επενδύσει τρία δισ. γουάν για μερίδιο 1,5%.

Η Κίνα, επιδιώκει να πουλήσει μετοχές στο κοινό, προκειμένου να μειώσει το χρέος στις τέσσερις μεγαλύτερες δανείστριές της ύψους 1,89 τρισ. γουάν για επισφαλή δάνεια και να βελτιώσει τη διοικητική τους λειτουργία. Η Construction Bank και η Bank of China, η δεύτερη σε μέγεθος δανείστρια της χώρας, δημιούργησαν πολυμετοχικές εταιρείες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου - προθεσμία που είχε θέσει - η κυβέρνηση της χώρας.

Σημειώνεται, ότι, η Κίνα προετοιμάζεται για τον ανταγωνισμό που πρόκειται να δεχθεί από ξένες τράπεζες, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της, όταν έγινε μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και να απελευθερώσει την οικονομία της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα