Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της S-Oil Corp. και της BHP Billiton, μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων και το σχόλιο της Goldman Sachs JBWere Pty, το οποίο ανέφερε ότι οι μεταλλουργίες ενδέχεται να μπορέσουν να αυξήσουν τις τιμές των συμβολαίων για κλεισίματα σιδηρομεταλλεύματος σε ποσοστό της τάξης του 20%, το επόμενο έτος.

Οι δείκτες στην Κίνα αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Huang Ju, ότι οι προσπάθειες του κράτους για περιορισμό της οικονομικής ανάπτυξης, αποδίδουν, κάτι το οποίο δεν θα οδηγήσει στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων, όπως σε μια αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific, εκτός του ιαπωνικού δείκτη, τον οποίον αποτελούν περίπου 600 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,5%, φθάνοντας στις 227,99 μονάδες, στις 11:53' π.μ., ώρα Σεούλ. Οι μετοχές της S- Oil, της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας διΰλισης της Ν. Κορέας, σημείωναν κέρδη ρεκόρ.

«Τα κέρδη των εταιρειών διΰλισης πετρελαίου, ενδέχεται να συνεχίσουν να αυξάνονται το 2005 ακόμη και το 2006, καθώς η ζήτηση υπερβαίνει τις προμήθειες και τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών του κλάδου είναι μεγάλα», ανέφερε ο Lee Seung Mun, ο οποίος διαχειρίζεται 174 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Midas Asset Management Ltd. στη Σεούλ. Ο Lee αγόρασε σήμερα, μετοχές της SK Corp., της μεγαλύτερεης εταιρείας διΰλισης της Ν. Κορέας.

Ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,5%. Η Samsung Electronics Co., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο τα έσοδά της από τα memory-chip, θα υπερβούν τις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου.

Ανοδικά κινούντο οι λοιποί δείκτες στις αγορές της περιφέρειας, εκτός από τον δείκτη Straits Times στη Σιγκαπούρη. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα