Υukos: Διακόπτει την προμήθεια πετρελαίου στην China National Petroleum

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 10:23

ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ τον επόμενο μήνα, τις προμήθειές της στη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Κίνας, η μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, OAO Yukos Oil Co., μετά το «πάγωμα» των λογαριασμών της, από την κυβέρνηση, εμποδίζοντάς την να πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς στους σιδηροδρόμους.

Η Yukos θα μειώσει τις προμήθειες πετρελαίου προς την China National Petroleum Corp. κατά 150.000 μετρικούς τόνους αυτόν μήνα, από 400.000 μετρικούς τόνους που είχε συμφωνήσει να προμηθεύει την εταιρεία, ενώ τον Οκτώβριο δεν θα εξάγει στην Κίνα πετρέλαιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της στην Κίνα, Sergei Prisyazhniuk.

Οι Ευρωπαίοι πελάτες της, οι οποίοι παραλαμβάνουν το πετρέλαιο δια της σιδηροδρομικής οδού θα προμηθευτούν κι αυτοί – κατά πάσα πιθανότητα – λιγότερες ποσότητες πετρελαίου, συμπλήρωσε, αρνούμενος ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου στη διευρυμένη συνεδρίαση της Παρασκευής, αυξήθηκαν κατά 3,9%, καθώς έντονη ανησυχία επικράτησε, ότι ο τυφώνας «Ιβάν», θα οδηγήσει σε παύση λειτουργίας των διϋλιστηρίων και μείωση της παραγωγής, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των προμηθειών στις ΗΠΑ. Το πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 25 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 45,84 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 2:09' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Η τιμή του αναρριχήθηκε στα 49,40 δολ. το βαρέλι, στις 20 Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα