Ενισχύεται το δολάριο

Προσδοκίες για νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 10:34

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται σήμερα το δολάριο έναντι των βασικών του ανταγωνιστών επωφελούμενο από την εκτίμηση ότι η Fed θα προβεί αύριο σε νέα αύξηση των επιτοκίων της http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/20/960875.htm .

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 10:19 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2163 δολάρια έναντι 1,2188 δολαρίων αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Παρασκευή ήταν 1,2210 δολάρια ανά ευρώ.

Παράλληλα, στις 09:33, το δολάριο αναρριχήθηκε μέχρι τα 110 γιεν από 109,82 γιεν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Oι αγορές θεωρούν δεδομένη μια αύξηση των βασικών επιτοκίων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, κατά 0,25%. Ωστόσο υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το ρυθμό αύξησης που θα ακολουθήσει η Fed στην εφαρμογή της αυστηρής νομισματικής πολιτικής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνοδευτική δήλωση της απόφασης της Φέντεραλ Ριζέρβ. «Η Fed εκτιμάται ότι θα διατηρήσει την αισιοδοξία της για την πορεία της οικονομίας. Το δολάριο, το οποίο υποχώρησε έναντι του ευρώ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, πρόκειται να ανακάμψει», δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής της BNP Paribas στο Λονδίνο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προθέσεις της Φέντεραλ Ριζέρβ θα υπάρχουν στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της 10ης Αυγούστου, όταν η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια, κατά 0,25%, για δεύτερη φορά μέσα στο έτος στο 1,50%.

Την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Θα δημοσιοποιηθούν επίσης τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC της συνεδρίασης της 10ης Αυγούστου.

Την Παρασκευή, τέλος, θα ανακοινωθούν στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα