XA - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004 10:40
UPD:10:43

«Με αιχµή τις µετοχές των τραπεζών ο Γενικός ∆είκτης του Χρηματιστηρίου κινήθηκε ανοδικά χθες, παρά τις τάσεις συσσώρευσης που καταγράφηκαν στα διεθνή χρηµατιστήρια. Οι τάσεις αυτές στις διεθνείς αγορές αναµένεται να διατηρηθούν και σήµερα, καθώς οι τιµές του πετρελαίου σηµείωσαν νέα άνοδο και η Wall Street έκλεισε αρνητικά. Θεωρούµε λοιπόν πιθανό οι ελληνικές µετοχές να διορθώσουν σήµερα», εκτιμά το τμήμα ανάλυσης της Aspis Bank.

Σύμφωνα με τη Marfin, «κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η καλή απόδοση του τραπεζικού κλάδου οδήγησε τον Γενικό Δείκτη να κλείσει με άνοδο 0,53% και ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών, παρά την αδυναμία των ευρωπαϊκών αγορών. Η μετοχή της EFG Eurobank σημείωσε αύξηση πάνω από 2%, ενώ αυτές των Alpha Bank και ΕΤΕ ακολούθησαν με καλούς όγκους συναλλαγών. Αναμένουμε ο κλάδος των τραπεζών και ο ΟΤΕ να παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Εν τούτοις, δεν αναμένουμε αξιοσημείωτη βελτίωση στους όγκους συναλλαγών καθώς λείπουν οι καταλύτες που θα μετέβαλαν την ψυχολογία των επενδυτών. Περιμένουμε οι μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης να συνεχίσουν να υποαποδίδουν».

Στο πρωινό της σχόλιο η Marfin αναφέρει επίσης ότι τα νέα σχετικά με την υπογραφή μνημονίου του ΟΤΕ στη Σερβία http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/21/961293.htm είναι θετικά καθώς μπορεί να σηματοδοτήσουν την επίλυση των λοιπών εκκρεμών υποθέσεων του Οργανισμού στο εξωτερικό.

«Εκτιμούμε ότι η αγορά σήµερα θα κινηθεί σταθεροποιητικά κατοχυρώνοντας το επίπεδο των 2.350 µονάδων», επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η χρηματιστηριακή εταιρεία Intersec, η οποία αναμένει περαιτέρω άνοδο για ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς και Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με την Contalexis Financial Services, «η ελληνική χρηµατιστηριακή αγορά ακολουθεί τις διεθνείς αγορές, αλλά επηρεάζεται αρνητικά από τις πρόσφατες εκτιµήσεις για επιδείνωση των δηµοσίων οικονοµικών και ιδιαίτερα του δηµοσίου χρέους. Το κλίµα αναµένεται να βελτιωθεί στο τελευταίο 3µηνο του 2004 µ ε προεξόφληση καλών αποτελεσµάτων των τραπεζών και εταιρειών που απαρτίζουν το Γενικό ∆είκτη».

Τέλος, η Guardian Trust θεωρεί πως η διάσπαση σημαντικών αντιστάσεων για το FTSE ASE 20 θα οδηγήσει τον εν λόγω δείκτη στις 1350 μονάδες, επίπεδο το οποίο αποτελεί και τη προηγούμενη υψηλότερη τιμή του δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα