Lloyd's: Ενα δισ. δολ. σε αποζημιώσεις από τους τυφώνες στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004 10:48
UPD:10:54

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ύψους ενός δισ. δολ., από τους τρεις τυφώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ τις τελευταίες έξι εβδομάδες θα κληθεί να καταβάλλει συνολικά, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, Lloyd's του Λονδίνου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, συμπεριλαμβανομένου και του Gerald Farr της JPMorgan Chase & Co.

«Περιμένουμε τα καθαρά αποτελέσματα από τους τυφώνες να είναι θετικά για τις εταιρείες, καθώς ενδέχεται να βάλουν φρένο στη μείωση της αξίας των ακινήτων, χωρίς να προκαλέσουν τεράστιες ζημίες το 2004», επεσήμανε ο Farr.

O τυφώνας «Charley», κόστισε στις ασφαλιστικές εταιρείας, τουλάχιστον 6,8 δισ. δολ. καθώς έπληξε την Φλόριντα τον μήνα που πέρασε, τη στιγμή που ο τυφώνας «Frances», ο οποίος ακολούθησε τρεις εβδομάδες μετά, προκάλεσε ζημίες έξι δισ. δολ. Ο τυφώνας «Ivan», ο οποίος πέρασε από τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, προκάλεσε ζημιές ύψους έξι δισ. δολ., σύμφωνα με την εταιρεία Air Worldwide Corp., την εβδομάδα που πέρασε.

Εκτιμήσεις

Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής των διεθνών αγορών της εταιρείας, Julian James, ο τυφώνας «Charley» έχει κοστίσει στην Lloyd's of London από 500 έως 600 εκατ. δολ., ενώ για τον «Frances» και τον «Ivan», δεν ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις του.

Αντιθέτως, ο αναλυτής Gerald Farr, θεωρεί ότι το κόστος από το πέρασμα του «Frances» για την Lloyds θα ανέλθει σε περίπου 300 εκατ. δολ., ενώ ο «Ivan» θα της κοστίσει λιγότερο. Ο Farr συμπλήρωσε ότι δεν περιμένει θεαματικές αλλαγές στα έσοδα της εταιρείας φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα