Marks & Spencer : Μείωση των πωλήσεων για τέταρτο τρίμηνο

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004 10:15

ΜΕΙΩΣΗ για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισαν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, καθώς οι καταναλωτές προσχώρησαν στον ανταγωνισμό, όπως στα Next Plc και τα σούπερ μάρκετ Tesco Plc.

Τα έσοδα στα καταστήματα της εταιρείας, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, μειώθηκαν κατά 6,3% τις 10 εβδομάδες που έληξαν στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, καθώς αποκάλυψε τα σχέδιά της για την αγορά ιδίων μετοχών αξίας 2,3 δισ. λιρών (4,1 δισ. δολ.) σε προτεινόμενη προσφορά. Το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης της εταιρείας, έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής της, Stuart Rose, ο οποίος ήρθε φέτος στην εταιρεία, προκειμένου να αντιστρατευτεί την πρόταση εξαγοράς ύψους 9,1 δισ. λιρών (16,2 δισ. δολ.) του δισεκατομμυριούχου Philip Green, προσπαθεί να ανασχεδιάσει τη γκάμα των ρούχων της εταιρείας, προκειμένου να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς που έχασε πέρυσι από τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας, Next. Η τελευταία, ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις των καταστημάτων της αυξήθηκαν κατά 2,6%.

«Η επίδοση των πωλήσεων ενδυμάτων την καλοκαιρινή περίοδο δεν ήταν καλή, καθώς χαμηλές ήταν πωλήσεις γυναικείων ενδυμάτων, εσωρούχων και παιδικών ροόυχων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Marks & Spencer.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών σε τιμή που θα κυμανθεί από 332 έως 380 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Ο Rose, υποσχέθηκε να επιστρέψει χρήματα στους μετόχους στο πλαίσιο της αντίστασης που προέβαλε στην προσφορά του Green, στις 400 πένες ανά μετοχή.

Η μετοχή της Marks & Spencer, έχανε 4,75 πένες, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στις 345,5 πένες, χθες. Συνολικά τη χρονιά που πέρασε κέρδισαν ποσοστό της τάξης του 9,7%, ενώ της Next η μετοχή σημείωσε άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 45%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα