Βρίσκει ανοδικό ρυθμό το Χ.Α.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 14:11
UPD:14:18
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν ότι τελικά επετεύχθη η συμφωνία μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης έδωσαν την ώθηση που έλειπε το πρώτο τρίωρο της συνεδρίασης, με το ΧΑ να κινείται με κέρδη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης, στις 14:07 κινείται με κέρδη 0,65% στις 1.373,75 μονάδες, με τον τζίρο ιδιαίτερα αυξημένο στα 77 εκατ. ευρώ, ενώ τα 11,3 εκατ. εξ αυτών να έχουν πραγματοποιηθεί μέσω πακέτων.

Πειραιώς (-1%) και Alpha Bank (+0,14%) συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, έχοντας διακινήσει στους τίτλους τους περί τα 21 εκατ. τεμάχια, από τα 37 εκατ. συνολικά. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή προσφορών για το ομολογιακό της πρώτης, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εντυπωσιακή υπερκάλυψη. Εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.

Η εγχώρια αγορά ξεπερνά ένα ακόμη σκόπελο, αυτό της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, που συγκρατούσε την πορεία της εντός του ανοδικού καναλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, η συμφωνία με την τρόικα αυτήν την ώρα καθαρογράφεται το κείμενό της, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο εν όψει της υπογραφής της.

Η συμφωνία, όπως έχουμε αναφέρει, ανοίγει το δρόμο για την κατάθεση του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση των σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης. Υπό αυτό το πρίσμα, η Eurobank ενισχύεται κατά 5,15% και η Εθνική κατά 3,08%.

Ισχυρή παραμένει η παρουσία της Σωληνουργίας Κορίνθου, της Ελλάκτωρ, του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ και της ΓΕΚ Τερνα, ενώ πιέσεις ασκούνται σε ΦΦΓΚΡΠ, Eurobank Properties και Τιταν.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ιδιαίτερη κίνηση επιδεικνύει η μετοχή του Ικτίνου, η εξαγωγική εταιρεία που από το 0,85 τον Ιούνιο του 2011, βρίσκεται σήμερα στο +1,70% και στα 1,79 ευρώ, έχοντας διακινήσει 216 χιλ. τεμάχια μέχρι τώρα.  Θετική και η παρουσία των Πλαστικών Θράκης, της Σιδενόρ και της Φουρλής.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα