Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία, μετά την ανεπίσημη έκθεση , η οποία έδειξε, ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ υποχώρησε απροσδόκητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Fanuc Ltd., σημείωναν απώλειες.

O Nikkei έχανε 0,2%, φθάνοντας στις 10.795,45 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Ο δείκτης Topix υποχωρούσε κατά 0,41 μονάδες, φθάνοντας στις 1.089,96 μονάδες, οδεύοντας να κλείσει με απώλειες για ένατη ημέρα.

«Υπάρχουν ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, η οποία χάνει έδαφος, επηρεάζοντας την αίσθηση του κόσμου», ανέφερε ο Yoshinori Nagano, ο οποίος διαχειρίζεται 51 δισ. δολ. σε μετοχές με την Daiwa Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Πολλοί επενδυτές κρατούν όσες περισσότερες ιαπωνικές μετοχές μπορούν και φαίνεται να μην έχουν λόγο να αυξήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους».

Οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού για την κατασκευή τεχνικών έργων, όπως της Komatsu Ltd., σημείωναν άνοδο, μετά την πρόβλεψη της Caterpillar Inc., η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις που θα εμφανίσει το 2004, καθώς αυξάνεται η ζήτηση στον κλάδο των κατασκευών για εξοπλισμό και φορτηγά.

Αλλού στην Ασία, στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200, όδευε να κλείσει κοντά στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα, σημειώνοντας άνοδο 0,4%. Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης, όπως της BHP Billiton και της Alumina Ltd. κινούντο ανοδικά, μετά το σχόλιο εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων, ότι, η διεθνής ζήτηση θα τονώσει τις τιμές του αλουμινίου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 87,55 μονάδες.

Οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και την Ταϊβάν σημείωναν κέρδη, τη στιγμή που οι λοιποί στις ανοιχτές αγορές της Ασίας, εμφάνιζαν ελαφρά διαφοροποίηση. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές της Ν. Κορέας και του Χονγκ Κονγκ, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα