Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2004 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Mizuho Financial Group Inc., μετά την έκθεση Tankan, της Bank of Japan, η οποία έδειξε, ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των στελεχών στις μεγαλύτερες βιομηχανίες αυξήθηκε, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 13 ετών.

«Η οικονομική ανάπτυξη είναι αλώβητη», ανέφερε ο Hirofumi Kasai, ο οποίος διαχειρίζεται 10 δισ. δολ. σε μετοχές με την Marine Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα αποτελούν ανακούφιση».

Ο Nikkei αναρριχήθηκε σε ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 10.967,49 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Ο Topix κέρδιζε 1%, φθάνοντας στις 1.113,24 μονάδες, με τους συνολικά 33 κλάδους που τον απαρτίζουν να σημειώνουν κέρδη.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο σε ποσοστό 1%. Οι μετοχές της Kookmin Bank, της μεγαλύτερης δανείστριας της χώρας, κινείτο ανοδικά, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της, Kim Jung Tae, ότι τα κέρδη της τράπεζας το τρίτο τρίμηνο, από μόνα τους, ενδέχεται να είναι στα επίπεδα των κερδών που εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 89,87 μονάδες.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά, εκτός από τον Philippine Stock Exchange Index. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Ιαπωνία, οι μετοχές των τραπεζών, συνέβαλαν περισσότερο από το 1/5 στα συνολικά κέρδη του Topix, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί ότι η σταθερή οικονομική ανάπτυξη θα τις βοηθήσει να μειώσουν τον αριθμό των επισφαλών δανείων, αλλά και να αυξήσουν τον δανεισμό.

Νωρίτερα σήμερα, οι κυβερνητικές εκθέσεις στη χώρα έδειξαν αύξηση των δαπανών στα νοικοκυριά για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, τον Αύγουσο, τη στιγμή που ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 4,8%, από 4,9% που ήταν τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα