Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πάνω από τις 4.000 μονάδες ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 10:08
UPD:10:21

ΜΕ ΚΕΡΔΗ άνοιξαν πριν από λίγο οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από τη σημαντική άνοδο των μετοχών στις αγορές της Ασίας και της Αμερικής.

Σημειώνεται ότι ο Nasdaq έκλεισε την Παρασκευή στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών μηνών, ενώ o Nikkei σημείωσε σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 7 Ιουνίου.

Στη διατήρηση του θετικού κλίματος που επικράτησε την Παρασκευή συμβάλλει επίσης η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου ύστερα από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Νιγηρία, στην πρώτη πετρελαιοπαραγωγό χώρα στην Αφρική. Η ανακοίνωση για την κατάπαυση του πυρός στο δέλτα του Νίγηρα έγινε μετά το κλείσιμο της αγοράς πετρελαίου στη Νέα Υόρκη.

Στη συνάντηση του Ομίλου των Επτά στην Ουάσιγκτον οι κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες του πλανήτη κάλεσαν τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να διοχετεύσουν περισσότερο αργό στην αγορά, ενώ παράλληλα ζήτησαν πιο διαφανή στοιχεία αγοράς, προκειμένου να εξετάσουν τους λόγους για τους οποίους οι τιμές πετρελαίου εκτινάχθηκαν σε ύψη που απειλούν τις καλύτερες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης τα τελευταία 30 χρόνια. Επίσης, κάλεσαν τις χώρες που έχουν αποθέματα, να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα αποθέματα είναι επαρκή για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.681,2 μονάδες αυξημένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.760,7 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,8% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.026,8 μονάδες με κέρδη 0,8%.

Aξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και τραπεζών. Οι γερμανικές BMW και HypoVereinsBank ενισχύονται κατά 1,59% και 1,27% αντιστοίχως.

Αντιθέτως, η μετοχική τιμή της British Petroleum υποχωρεί κατά 0,2%. Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία προειδοποίησε σήμερα τους επενδυτές για μείωση της κερδοφορίας της στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/04/965674.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα