Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 10:30
UPD:10:39

«Η ανοδική αντίδραση της µετοχής του ΟΤΕ καθώς και η άνοδος των τραπεζικών µετοχών οδήγησαν σε άνοδο το σύνολο της αγοράς την Παρασκευή. Όσον αφορά τις διεθνείς αγορές το κλίµα είναι θετικό λόγω της ανόδου του Nasdaq την Παρασκευή. Θα περιµέναµε να επηρεαστούν θετικά οι ελληνικές µετοχές παρά την απουσία σηµαντικών εταιρικών νέων», επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Aspis Bank.

Σύμφωνα με τη Fortius Finance, «η εντυπωσιακή ανάκαµψη της αγοράς στη συνεδρίαση της Παρασκευής µε εφαλτήριο το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη µετοχή του ΟΤΕ, το κλείσιµο στο ενδοσυνεδριακό υψηλό και τα σηµαντικά κέρδη των ξένων δεικτών που δεν αποτυπώθηκαν στο ΧΑ, µάς καθιστούν αισιόδοξους για τη σηµερινή συνεδρίαση, καθώς βραχυπρόθεσµη τάση παραµένει θετική , ενώ ως επόµενο σηµείο αναφοράς, από τεχνικής σκοπιάς, προβάλλει η αντίσταση των 2,375 µονάδων (ΚΜΟ 200 ηµερών)».

«Η θετική κίνηση των κυριότερων διεθνών αγορών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ενδέχεται να ενισχύσει την αισιοδοξία οδηγώντας την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα», εκτιμά η Praxis Χρηματιστηριακή.

Τέλος, η Marfin αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο πως η ψυχολογία φαίνεται βελτιωµένη τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές. Εν όψει της σηµερινής συνεδρίασης, αναµένει ότι το ΧΑ θα ακολουθήσει από κοντά την πορεία των ευρωπαϊκών χρηµατιστηρίων, ειδικά µετά την πορεία της Παρασκευής.

Η Marfin εκτιμά επίσης ότι τα δηµοσιεύµατα για τη διάθεση µετοχών της Εθνικής από το Δηµόσιο πιθανότατα να διατηρήσουν το ενδιαφέρον για τη µετοχή της τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα