ΒP : Το υψηλότερο κόστος επηρεάζει τα καθαρά κέρδη

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 09:59

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη το τρίτο τρίμηνο, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο, BP Plc, λόγω του υψηλότερου κόστους ύψους 600 εκατ. δολ.

Η BP, παρήγαγε περίπου 3,88 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και αερίου το τρίμηνο, κατά 11% περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η αύξηση της παραγωγής της ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις μερίδας οικονομικών αναλυτών.

Η BP, η Exxon Mobil Corp. και άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών, ευνοούνται από την αύξηση των τιμών πετρελαίου, οι οποίες υπερέβησαν την Παρασκευή τα 50 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και για πρώτη φορά από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του, εξ αιτίας του κύματος βίας στη Νιγηρία, αλλά και των τυφώνων που έπληξαν τον Κόλπο του Μεξικού, με αποτέλεσμα τη μείωση των προμηθειών. Οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή και φυσικό αέριο, είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των δεικτών που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones Stoxx, φέτος.

Οι μετοχές της BP κέρδιζαν 12,5 πένες, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στις 540 πένες η μία την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ ολόκληρο το έτος έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 19% και πάνω από την αύξηση 4,1% του δείκτη FTSE 100.

Τα αποτελέσματα της BP, θα ανακοινωθούν επισήμως, στις 26 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα