Επί τάπητος ομαδικές απολύσεις και εισφορές

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 10:03
UPD:11:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν φτάνει στο υπουργείο Οικονομικών  για τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά και η αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με την περαιτέρω μείωση των εισφορών για την οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά, περιλαμβάνονται στην ατζέντα της σύσκεψης που έχουν αυτήν την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Στη χθεσινή συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ για τις αλλαγές στην αγορά, πλην λίγων και καλά θεμελιωμένων εξαιρέσεων. Την ίδια στιγμή ήγειραν ενστάσεις και για το πακέτο στήριξης της ενεργοβόρας βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα,  απέρριψαν τις προτάσεις της κυβέρνησης για το γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και την τιμή πώλησης των βιβλίων, ενώ διατύπωσαν τη διαφωνία τους για το πακέτο στήριξης της ενεργοβόρας βιομηχανίας, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να θεωρηθεί ως κρατική ενίσχυση, αντιτείνοντας ότι η λύση είναι η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα