Εν μέσω αποδοκιμασιών η τρόικα στο ΥΠΟΙΚ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 17:12
UPD:19:15
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Πολ Τόμσεν καταφθάνει στο ΥΠΟΙΚ.

A- A A+

Eν μέσω αποδοκιμασιών έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.

Τους εκπροσώπους των δανειστών «υποδέχθηκαν θερμά» απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Γύρω στις 19.00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και αυτήν την ώρα τους εκπροσώπους των δανειστών συναντά ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συμφωνήθηκε ενιαία κυβερνητική γραμμή στις διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων.

Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση αναμένει να έχει μια πρώτη ένδειξη για το μέγεθος του στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου -και πριν από την επικύρωση των στοιχείων από τη Eurostat στις 23 Απριλίου.

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαμαρτυρία απολυμένων καθαριστριών έξω από το υπ. Οικονομικών.

Αυτό, όπως ανέφερε χθες κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει με βάση την εισήγηση της τρόικας και τη σχετική συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ωστόσο, επισήμανε ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα και μετά θα γίνει η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή