Πώς θα γίνεται η παρακράτηση φόρου για τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 10:51
UPD:10:51

Απάντηση στο ερώτημα χιλιάδων επιχειρήσεων αλλά και επαγγελματιών σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να γίνεται παρακράτηση φόρου κατά την παροχή συμβουλευτικών ή τεχνικών υπηρεσιών αλλά και για την παροχή υπηρεσιών διοίκησης έρχεται να δώσει η απόφαση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (417 / 20.02.14 τεύχος Β).

Σύμφωνα με την απόφαση, ο φόρος που θα παρακρατείται –και ο οποίος θα υπολογίζεται με συντελεστή 20%- θα αποδίδεται στην εφορία με δήλωση η οποία θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της απόφασης: «Η υποβολή της προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου που παρακρατείται κατά την πληρωμή αμοιβών για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 64 του Ν. 4172/2013 φορολογικού έτους 2014, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω του ειδικού δικτύου Taxisnet, μπορεί να πραγματοποιείται από 20/02/2014».

Ο τύπος και το περιεχόμενο του εντύπου που θα πρέπει να συμπληρώνεται για την απόδοση του φόρου, καθορίζεται με τη συγκεκριμένη απόφαση την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη.

Επίσης, ως προθεσμία υποβολής της δήλωσης ορίζεται «το τέλος του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία καταβολής της υποκείμενης σε παρακράτηση πληρωμής η οποία περιλαμβάνει τα ακαθάριστα ποσά που έχουν καταβληθεί και τον παρακρατηθέντα φόρο»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα