Ν. Κορέα : Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2004 08:18
UPD:08:24

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ, διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ν. Κορέας τα βασικά επιτόκια δανεισμού, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι οι τιμές του πετρελαίου, σε επίπεδα ρεκόρ, θα τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό.

Ο διοικητής της Bank of Korea, Park Seung και τα έξι μέλη της τράπεζας που διαμορφώνουν τη νομισματική πολιτική, διατήρησαν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 3,5%, κατά τη μηνιαία συνάντησή τους στη Σεούλ. Τέσσερις από τους 19 οικονομικούς αναλυτές, περίμεναν αυτήν την εξέλιξη, ενώ 15 εκτιμούσαν ότι η τράπεζα θα προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Lee Hun Jai, στις 10 Σεπτεμβρίου, υποχρέωσε την Bank of Korea, να υιοθετήσει μία επιθετική και συμβιβαστική νομισματική πολιτική, προκειμένου να τονώσει τη ζήτηση στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, καθώς η ανάπτυξη των εξαγωγών υποχωρεί. Οι διοικητές των τραπεζών της Ταϊβάν, της Ταϊλάνδης και των ΗΠΑ, αύξησαν τις τελευταίες εβδομάδες τα βασικά επιτόκια δανεισμού, προκειμένου να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

Τον περασμένο μήνα, η Goldman Sachs Group Inc. και η Citigroup Inc., αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Ν. Κορέας το 2004, στο 4,8% και στο 4,3% αντιστοίχως. Η κυβέρνηση, στοχεύει 5% οικονομική ανάπτυξη, χαμηλότερα του 6% από τον αρχικό της στόχο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα