Carlyle Group: Νέες επενδύσεις ενός δισ. δολ. στην Κίνα

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2004 08:05

ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην Κίνα, μεγαλύτερες του ενός δισ. δολ., καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις κρατικών μεριδίων σε ιδιώτες και περισσότερες εταιρείες ψάχνουν να βρουν κεφάλαια, πραγματοποιεί η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία επενδύσεων στον κόσμο, Carlyle Group.

Η εταιρεία, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και έχει επενδύσει μέχρι στιγμής στην Κίνα 150 εκατ. δολ., επιδιώκει να επενδύσει το 60% των ασιατικών της κεφαλαίων στην Κίνα μέσα στα επόμενα χρόνια, ανέφερε ο Wayne Tsou, επικεφαλής του τμήματος ventures στην Ασία, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Οι επενδύσεις αυτές, θα γίνουν μέσω τριών ασιατικών κεφαλαίων τα οποία σχεδιάζεται να διπλασιάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία το επόμενο έτος, από 1,1 δισ. δολ. που είναι σήμερα.

Η Carlyle, με περισσότερα από 18 δισ. δολ. υπό διαχείριση, επεκτείνεται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, καθώς η κυβέρνηση επιταχύνει την πώληση των κρατικών επιχειρήσεων. Αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην Κίνα από την Warburg Pincus LLC, H&Q Asia Pacific Ltd. και άλλες ξένες εταιρείες επενδύσεων που δραστηριοποιούνται εκεί.

«Η Κίνα ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε κρατικές επιχειρήσεις, καθώς αυτές χρειάζονται την εξειδίκευση των ξένων και τα κεφάλαιά τους», ανέφερε ο Christopher Torrens, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Access Asia στη Σανγκάη, συμπληρώνοντας : «Ολοι βιάζονται να πάρουν ένα κομμάτι των κρατικών εταιρειών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα